Steeds meer auto’s beschikken over sensoren, camera’s en andere systemen om het u als bestuurder zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat alle sensoren goed werken. Heeft u schade gehad aan uw auto? Wij repareren het en stellen alle sensoren opnieuw af. Dat heet ook wel kalibreren. Na het kalibreren kunt u weer veilig de weg op!

Rijhulpsystemen

Helpen camera’s u bij het parkeren? Gaan bij regenval de ruitenwissers automatisch aan? Of assisteert uw auto u bij het afstand houden op de auto voor u of bij het maken van een noodstop als er uit het niets een voetganger opduikt? Dan is uw auto uitgerust met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), oftewel: rijhulpsystemen en is kalibreren voor u interessant.

Kalibreren – hoe werkt het?

Kalibreren kunt u niet zelf. Daar heeft u echte vakmannen voor nodig. Die vindt u bij Autoschadebedrijf Kuiper. Onze vakmannen kunnen met behulp van het nieuwste apparatuur zelf, in eigen huis, auto’s kalibreren. We kijken eerst of de auto recht vooruit rijdt, dit doen we met behulp van een 3D-uitlijnapparaat. Indien nodig passen we de stand van de wielen aan. Daarna pakken we het ‘kalibratiebord’. Deze komt voor of achter de auto te staan. Aan de hand van de focuspunten (zie witte stippen op de foto), stellen we de sensoren weer perfect af.

Kalibreren – wat kost het?

Kalibreren doen wij indien nodig standaard na een reparatie. Heeft u geen (auto)schade, maar wilt u toch graag de rijhulpsystemen laten checken? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak een afspraak of kom langs!

Wilt u uw auto, camper of bestelauto laten kalibreren? Bel (0514) 60 23 70 of kom langs op de Eigen Haard 1 in Balk. De koffie staat altijd klaar!